، یک ، دو ، سه طنز؛ مجموعه‌ای از نوشته‌های طنزنویسان دو دهه اخیر ایران به همت رویا صدر منتشر شد

با مقدمه رویا صدر منتشر شد
«یک، دو، سه طنز»؛ مجموعه‌ای از نوشته‌های طنزنویسان دو دهه اخیر ایران

آثاری از طنزپردازان معاصر را پس از کتاب‌های «طنزآوران امروز ایران» و «یک لب و هزار خنده» این بار در «یک، دو، سه طنز» می‌خوانیم. در این کتاب که به تازگی از سوی انتشارات مروارید منتشر شده، گزیده آثاری از طنزنویسان دو دهه اخیر به اهتمام رویا صدر گردآوری شده‌اند. این اثر نوشته‌هایی از گلی ترقی، ابراهیم افشار، سید‌مهدی شجاعی یا رسول نجفیان را، کنار آثاری از امیرمهدی ژوله، رضا رفیع، حامد حبیبی در خود گنجانده است.-
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، تا به امروز دو کتاب حاوی مجموعه آثاری از طنزنویسان معاصر ایران با نام‌های «طنزآوران امروز ایران» با تدوین بیژن اسدی‌پور و زنده‌یاد عمران صلاحی و «یک لب و هزار خنده» به کوشش صلاحی منتشر شده‌اند.
«طنزآوران امروز ایران» برای نخستین بار در سال ۶۵ از سوی انتشارات مروارید به چاپ رسید و کتاب «یک لب و هزار خنده» نیز توسط همین ناشر در سال ۷۷ راهی بازار کتاب شد. این در حالی است که «یک، دو، سه طنز» نیز قرار است به گونه‌ای نقشی در تکمیل این دو کتاب نسبت به ترسیم وضعیت امروزی‌تر طنز در ایران ایفا کند.
براساس مقدمه صدر بر این کتاب، در این اثر نام کسانی که در دو مجموعه قبلی غایب بوده‌اند نیز همراه با نوشته‌هایی از ایشان آمده است.
طرح جلد این کتاب اثر یاشار صلاحی است و از ویژگی‌های دیگر این کتاب آن است که در ابتدای هر نوشته کاریکاتور پرتره نویسنده آن نیز منتشر شده. این طرح‌ها نیز به قلم یاشار، فرزند عمران صلاحی هستند. همچنین در ابتدای هر نوشته طنز، یادداشتی در معرفی نویسنده آن نیز درج شده است.
رویا صدر در قسمتی از مقدمه خود بر این کتاب نوشته است:«طنز دوره معاصر، ‌هیچ‌گاه نتوانسته در قامت یک جریان ادبی  مستمر، مستقل از شرایط، حرکتی بالنده و رو به جلو را در زمان تجربه کند. اگر تاریخ سیاسی دوره معاصر، دوره فراز و فرودها و شکست‌ها و پیروزی‌های پی در پی است، فرایند تحول طنز نیز با این فراز و فرودها و این پیروزی و شکست‌ها درآمیخته است..»
در بخش دیگری از این نوشته آمده است: «یکی از مولفه‌های مهم طنز یک دهه و نیم اخیر، تکثر و تنوع آن است. گسترش طنز در فضاهای غیر رسمی(در کنار حضور محدود آن در رسانه‌های غیر رسمی)،‌ تریبونی شدن(در مجامع و محافلی مثل حلقه رندان)،‌ برگزاری مسابقات طنز، باعث تغییر در فرم و محتوای آثار طنز(به خصوص در شعر)شد و به معرفی چهره‌های جدید و گستردگیو  تعدد و تنوع سنی، شغلی، جنسیتی و… دست‌اندرکاران این عرصه انجامید که در کتاب حاضر نیز این امر متجلی است.»
ابوالفضل اردوخانی، ریتا اصغرزاده، ابراهیم افشار، حسین پناهی، فریدون تنکابنی، ‌ارژنگ حاتمی، فرهاد حسن‌زاده، رضا رفیع، ‌محمدرضا زائری، غلامحسین ساعدی، ‌شهرام شکیبا، پوریا عالمی، مینو مشیری، محمدعلی علومی،‌ سیدعلی میرفتاح، صادق هدایت، پیمان هوشمندزاده، حسین یعقوبی، اردلان عطاپور، سیدمهدی شجاعی و جلال سمیعی، از طنزپردازانی هستند که نام آن‌ها در این کتاب کنار دیگران به چشم می‌خورد.
«یک، دو، سه طنز»،‌ امسال(۹۱) به شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه از سوی انتشارات مروارید منتشر شد.
این کتاب ۴۱۳ صفحه و قیمت آن ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است. (لینک خرید کتاب)