ایتنا – در حالی که زنگ آغاز شبکه ملی اطلاعات چند سالی است که زده شده، یکی از تکههای اصل این پازل، موضوع محتوای بومی است که مسوولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز همواره به آن تاکید داشتند.
کارشناسان رسانه و تولید محتوا معتقدند بلاتکلیفی و نگاه سلبی نهادهای بالادستی نظارت و سیاستگذاری تولید محتوا از جمله موانع شکلگیری جدی تولید محتوا در فضای مجازی است.
به گزارش ایتنا از ایسنا، یکی از لازمههای رشد اقتصادی، ضرورت تولید است. تولید محتوای بومی که شاید نتوان نمونه آن را در منابع بینالمللی یافت و علت آن هم محدود بودن برخی اطلاعات به زبان و جغرافیای خاص هر کشور است را میتوان زیر مجموعهای از این تولید دانست. تولید محتوای بومی به زبان فارسی در حوزه فضای مجازی همواره از دغدغههای مسوولان فناوری اطلاعات و همچنین بخش فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.
البته چارههایی نیز برای آن اندیشیده شده که توسعه میزان استفاده مصرفکنندگان اینترنت از محتوای داخلی تا انتهای برنامه ششم، افزایش حجم تولید محتوای بومی دیجیتال با افزایش منابع حقیقی و حقوقی تولید محتوا و تسهیل فعالیتهای آنها از جمله آنهاست، اما هنوز هم راه زیادی برای طی کردن دارد. همچنین در حالی که زنگ آغاز شبکه ملی اطلاعات چند سالی است که زده شده، یکی از تکههای اصل این پازل، موضوع محتوای بومی است که مسوولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز همواره به آن تاکید داشتند.
در این راستا به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پنجاه و ششمین نشست نقد و اندیشه با موضوع «تولید محتوا در فضای مجازی» با حضور حافظ حکمی، عضو هیئتمدیره تلویزیون اینترنتی تیوا و جلال سمیعی، کارشناس و مشاور تولید محتوا و رسانه برگزار شد.
جلال سمیعی کارشناس و مشاور تولید محتوا و رسانه با اشاره به حلقه گمشده تولید محتوا در فضای مجازی گفت: حلقه گمشدهای که بین نظام حاکمیتی و سیاستگذاران ما در حوزه محتوا با رسانه و اجتماعی که کسبوکارها هم بخشی از آن هستند دیده میشود، مسئله تجاریسازی و یا کاربردی سازی تولید محتوا است. به نظر میرسد چیزی که این دو را به هم وصل نمیکند، رویکردها و نگرانیهای بعضاً اشتباه است. تا زمانی که نگاه حاکمیتی و دولتی به مسئله تولید محتوا سلبی باشد این شکاف هرروز بزرگتر هم میشود. خیلی وقتها به نظر میرسد تولید محتوا در فضای مجازی ایران مبتنی بر نگرانیهاست.
سمیعی ادامه داد: از سوی دیگر سختی تولید محتوا در ایران عموماً این است که شما با تنوع عجیب و ناشناختهای از قومیتها، مذاهب و فرهنگها روبرو هستید. وقتی در رادیو جوان کار میکردیم به ما تذکر داده میشد که فلان کلمه عادی را به کار نبرید چراکه در بخشی از ایران معنای بدی دارد؛ بنابراین خود این تنوع و همچنین دسترسی گسترده تولیدکنندگان حتی خانگی محتوا به ابزارهای تولید و انتشار، رقابت را هرروز برای حوزههای رسمی سختتر میکند.
وی با بیان اینکه فاکتور تعیینکننده در تولید محتوا مسئله ایجاد تعامل یا دادوستد پیام بین مخاطب پیام و تولیدکننده است، گفت: خیلی وقتها نظامهای حاکمیتی تمایل داشتند و دارند که با مخاطب ارتباط یکسویهای داشته باشند. خیلی از سازمان و شرکتها نیز چنین تمایلی دارند؛ این در حالی است که ارتباط احساسی و عقلانی دوسویه بسیار مسئله مهمی است. ابتکار عمل داشتن در تولید محتوا یعنی شما قصهتان را جوری که میخواهید تعریف میکنید وگرنه در بحرانها، رقابت و اتفاقات دیگران قصه شمارا جوری که میخواهند تعریف میکنند. اگر در تولید محتوا بازی خودتان را درست انجام ندهید دیگران جوری که دلشان میخواهد در زمین شما بازی میکنند.
https://www.itna.ir/news/62459/لزوم-افزایش-تولید-محتوا-همزمان-توسعه-شبکه-ملی-اطلاعات